Ameland op 45

DEN HAAG – Ameland heeft op zondag 1 november 14:00 uur haar 45ste positieve coronatest geregistreerd, tien meer dan een week geleden. Die 45 is de optelsom van de geregistreerde besmettingen van inwoners van Ameland. Het aantal besmette gasten zit er niet in verwerkt. Ameland is nog steeds grijs als het gaat om eilanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis: het is, met Vlieland, Achtkarspelen en Loppersum, een van de vier gemeenten in Nederland die nog nul mensen met corona in het ziekenhuis hebben zien belanden. 

⇒ Bekijk in de Corona Locator Nederland naar details van de besmettingen op Ameland.

Ameland kleurt donkeroranjerood op de RIVM-kaart die het aantal besmetting met COVID-19 aangeeft. 

Het risiconiveau in de provincie Fryslân wordt 'ernstig' genoemd. Texel telt sinds 1 november 90 besmettingen, waarvan twee mensen zijn overleden. Vlieland staat net als vorige week zondag 25 oktober op 16, Terschelling staat op 1 november op 64, met 1 overledene. Ameland telt 45, 10 meer dan een week eerder, en Schiermonnikoog staat op 3, een meer dan de week daarvoor. 

Dossier Corona

⇒ lees hier over de gedeeltelijke lockdown en de maatregelen

bekijk hier de kaart van de RIVM

bekijk hier het Corona Dashboard

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *