‘Ameland onderneemt – voor blijvend profijt’

BALLUM – Gemeente Ameland organiseert een inspiratiebijeenkomst onder de noemer: ‘Ameland onderneemt – voor blijvend profijt’. De avond is op donderdag 24 november, van 18:30 tot 22:00 uur in de Burgemeester Walda School.

Er zijn een paar sprekers uitgenodigd die inspirerende verhalen over ondernemen en organiseren kunnen vertellen. Een van hen is Hans Brouwer, oprichter en directeur (met Amelander roots) van Massive Music.

Een tweede spreker is Joop Mulder, oprichter en creatief directeur van het Oerol festival op Terschelling en bedenker van het Sense of Place project.

Jaring Brunia, een jonge boer die een totaal nieuw bedrijfsconcept heeft opgezet, is de derde spreker. De avond wordt aan elkaar gepraat door Afke Boven.

De gemeente wil samen met ondernemers en inwoners van Ameland tot een economische visie voor het eiland komen en noemt het traject ‘Ameland Onderneemt.’ Dit gemeentelijke initiatief staat los van het ondernemersplatform dat in oprichting is.

De aanleiding van ‘Ameland Onderneemt’ vormt het collegeprogramma en de daarin geuite wens voor een integrale visie op ‘duurzame economische ontwikkeling’. Momenteel werkt de gemeente vanuit een aantal andere beleidsplannen aan de economie van Ameland. Doelstelling is om deze te integreren tot een visie op duurzame economische ontwikkeling. Om tot deze visie te komen wil de gemeente in gesprek gaan met Amelander ondernemers en inwoners. Het nieuwe ondernemers platform zou daarbij een van de gesprekspartners kunnen zijn.

⇒ bekijk hieronder de foto's van de flyer van de gemeente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *