RSS
Zoeken

Ameland krijgt Colour Run

Geplaatst op: 24 mei 2019 - Categorie: Sport & Evenement

BUREN - Ameland gaat in kleur lopen tijdens de allereerste Ritskemooi Colour Run in Buren. Op 13 juli, tijdens het Pleinfeest, wolken de roze, paarse, gele, rode, blauwe en groene kleurpoeders boven het dorp. Een Colour Run begin je met een wit T-shirt en loop je uit als een hardlopende regenboog.

Ritskemooi Colour Run
De Ritskemooi Colour Run bestaat uit een route voor kinderen, van 1, 2 of 3 kilometer en een run voor hardlopers die de 5 of 10 kilometer aankunnen.
De start is om 19:30 uur.

Meedoen is op eigen risico, schrijft organisator Dorpsbelang Buren. Bij sommige mensen die last hebben van de luchtwegen bekomen de wolken van kleurpoeders niet zo goed. 

Colour Run
De Colour Run is in 2013 vanuit Amerika over komen waaien naar Amsterdam. Daar was de eerste Nederlandse hardlooptocht door wolken kleurstof. De Colour Run wordt ook wel de Happiest 5 kilometer on the Planet genoemd. Tijdens een Colour Run wordt een route hardgelopen en krijgen de deelnemers op bepaalde plekken in de route een kleurdouche van kleurpoeders. Het is daardoor een kleurrijk evenement met als idee dat het leven het waard is om gevierd te worden.
De poeders zijn uitwasbaar.

lees hier meer over de Colour Run, dat ook als Color Run geschreven wordt en lees van die ene keer dat er kleurpoeders werden gebruikt met een te hoge concentratie aan pigmenten. De kappers van Leeuwarden en omstreken hadden het toen druk.

 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?