Ameland krijgt Colour Run

BUREN – Ameland gaat in kleur lopen tijdens de allereerste Ritskemooi Colour Run in Buren. Op 13 juli, tijdens het Pleinfeest, wolken de roze, paarse, gele, rode, blauwe en groene kleurpoeders boven het dorp. Een Colour Run begin je met een wit T-shirt en loop je uit als een hardlopende regenboog.

Ritskemooi Colour Run

De Ritskemooi Colour Run bestaat uit een route voor kinderen, van 1, 2 of 3 kilometer en een run voor hardlopers die de 5 of 10 kilometer aankunnen.

De start is om 19:30 uur.

Meedoen is op eigen risico, schrijft organisator Dorpsbelang Buren. Bij sommige mensen die last hebben van de luchtwegen bekomen de wolken van kleurpoeders niet zo goed. 

Colour Run

De Colour Run is in 2013 vanuit Amerika over komen waaien naar Amsterdam. Daar was de eerste Nederlandse hardlooptocht door wolken kleurstof. De Colour Run wordt ook wel de Happiest 5 kilometer on the Planet genoemd. Tijdens een Colour Run wordt een route hardgelopen en krijgen de deelnemers op bepaalde plekken in de route een kleurdouche van kleurpoeders. Het is daardoor een kleurrijk evenement met als idee dat het leven het waard is om gevierd te worden.

De poeders zijn uitwasbaar.

lees hier meer over de Colour Run, dat ook als Color Run geschreven wordt en lees van die ene keer dat er kleurpoeders werden gebruikt met een te hoge concentratie aan pigmenten. De kappers van Leeuwarden en omstreken hadden het toen druk.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *