Ameland koopt grond voor nieuwe brandweerkazerne

De gemeenteraad geeft toestemming om het stuk land aan de Fabrieksweg, naast het bedrijf van Faber Wijnberg, aan te kopen. Op dit stuk land staat een nieuwe brandweerkazerne geprojecteerd. De tekeningen zijn al klaar.

Ameland wil een nieuw reddingmuseum en Ameland wil een nieuwe brandweerkazerne voor het korps Hollum Ballum. Om het reddingmuseum te kunnen verbouwen tot Maritiem Centrum is verplaatsing van de huidige brandweerkazerne nodig. De kazerne ligt tegen met reddingmuseum aan.
De brandweer kan een ruimere kazerne goed gebruiken en verplaatsing naar een plek aan de rand van het dorp is in verband met een betere uitvalsbasis wenselijk.
Om de grond te kunnen kopen is een bedrag van € 35.000,– nodig. PvdA en ABA gaan hiermee akkoord. CDA en A’82 zijn tegen. Jan Verbiest onthoudt zich van stemming. Hij is werknemer van de Stichting Amelander Musea (STAM). De STAM is als beheerder van het Reddingmuseum betrokken bij de discussie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *