Ameland Installatie door Miriam L’Herminez in Buren

BUREN – De Ameland Installatie van Miriam L'Herminez, afgelopen november nog te zien in de hervormde kerk in Hollum, komt naar het landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude in Buren. Het kunstproject is het resultaat van haar expositie tijdens Kunstmaand Ameland in 2018 in de Hollumer kerk. De kunstenares werkte toen samen met Amelanders aan een nieuw kunstwerk.

In deze installatie staan zeven eilanders centraal in een mixed media project. De voorzijde bestaat uit een silhouet en de achterzijde is gevuld met materiaal, zoals teksten en foto’s die Miriam L'Herminez ontving van Amelanders. Daarnaast is de skyline van Ameland te zien en bijpassende muziek te horen. Ook toont L'Herminez een aantal nieuwe kleinere werken.  

Miriam L'Herminez is in haar werk steeds op zoek naar verscheidenheid. Geïnspireerd door een vijftien jaar lang verblijf in Malawi, Zimbabwe en Tanzania, waar ze geraakt werd door de confrontatie met het verschil in culturen, taal en emotie. Door een onderwerp van alle kanten te belichten, laat ze zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen het thema.

Het contrast tussen de schoonheid en de scherpe kanten vormt de basis voor de verdere vormgeving. Daarbij experimenteert de kunstenares met verschillende materialen en vormen. Op het einde van haar ontdekkingstocht is het elke keer weer de kunst om juist die verschillen met elkaar te verbinden en het uiteindelijk tot een eenheid samen te brengen. 

De Ameland Installatie is van april tot november 2019 in museum Swartwoude te zien.

Tentoonstellingengeef ze door via CONTACT of info@persbureau-ameland.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *