RSS
Zoeken

Klassiek liederen concert in Herenwegkerk

Geplaatst op: 11 februari 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Zondag 17 februari is er in de Herenwegkerk in Hollum een Klassiek Liederen Concert met Ellen Pieterse en Monique van de Ven. Het concert begint om 14:30 uur. Pieterse is mezzosopraan en Van de Ven spewelt de piano.

Ellen Pieterse komt uit Eefde bij Zutphen. Zij geeft regelmatig liedrecitals, vertolkt hoofdrollen in operaproducties, is een veelgevraagd solist en zingt in professionele koren. Daarnaast zingt zij ook lichte muziek en werkt ze graag mee aan muziektheaterprodukties. Ze is twee keer eerder te gast geweest in het Uurtje Klassiek. Ellen is hoofdvakdocent Zang aan het conservatiorium van Arnhem.

Monique van de Ven komt uit Reitsum bij Dokkum. Ze heeft piano gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Zij was kamermusicus tot zij in 2001 naar Sierra Leone verhuisde. Weer terug in Nederland verbond zij zich aan de muziekschool van Dokkum als pianodocent. Zij is zeer actief in het Uurtje Klassiek en ook daarbuiten is ze weer steeds meer als pianist te horen.

Samen hebben zij een liederenrecital samengesteld voor het zondagmiddagconcert.
Pieterse houdt een korte inleiding over het leven en werk van Alma Mahler. Van de Ven begeleidt haar met liederen van onder meer Mahler, Brahms, Kurt Weil.

De Cultuurcommissie Federatie Doopsgezind-Gereformeerd collecteert na afloop van het concert.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?