RSS
Zoeken

Ameland in Nieuwsuur vanavond

Geplaatst op: 28 maart 2017 - Categorie: Duurzaam & Milieu

BALLUM - Ameland is een van de onderwerpen in Nieuwsuur van vanavond. De uitzending van 28 maart is om 22.00 uur te zien op Nederland 2.

Over Nieuwsuur van vanavond
Formatiedag dertien: debat in de Kamer
Vandaag debatteert de nieuwe Tweede Kamer over de verkiezingsuitslag. Voor dit debat is verkenner Edith Schippers ook uitgenodigd, zodat zij vragen over haar verslag kan beantwoorden. Zoals verwacht heeft Schippers geadviseerd een VVD-informateur te laten onderzoeken of een stabiel kabinet kan worden gevormd van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Alle vier die partijen hebben Schippers zelf als informateur genoemd, dus het staat wel vast dat de Kamer haar inderdaad zal benoemen. 

De agenda van de informateur: het klimaat
Voor Nederland heeft het klimaatakkoord van Parijs enorme gevolgen. In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen met 80 tot 95 procent zijn verminderd. Daarvoor is volgens deskundigen en politici een enorme omslag nodig in de politiek en economie. Met welke maatregelen moet het nieuwe kabinet komen?

Ameland
In een serie van vijf delen besteedt Nieuwsuur aandacht aan thema's die een grote rol spelen in de formatie van een nieuw kabinet. Vandaag: de klimaatverandering en het milieu. In dat deel komt Ameland aan bod met haar duurzame projecten.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?