RSS
Zoeken

Ameland ondertekent Europese verklaring voor slimme duurzame eilanden

Geplaatst op: 31 maart 2017 - Categorie: Duurzaam & Milieu

BRUSSEL - Na de raadsvergadering van maandag moest burgemeester Albert de Hoop nog naar Brussel. Hij moest daar op dinsdag 28 maart bijtijds aanwezig zijn om de Europese verklaring van het ‘Smart Island Initiative’ te kunnen ondertekenen.

Koplopers
Met deze verklaring onderschrijft de gemeente Ameland de doelstelling om Europese eilanden tot koplopers te maken op het gebied van onder andere duurzaamheid in energie en water. Dit draagt ook bij aan de economische ontwikkeling van eilandgemeenschappen. Burgemeester Albert de Hoop ondertekende de verklaring, samen met meer dan 200 andere Europese eilandgemeenten en de Europese Unie.

Het initiatief
Het ‘Smart Islands Initiative’ borduurt voort op vele jaren van samenwerking tussen Europese eilanden. Het heeft als doel om de bijzondere eigenschappen van eilanden te benutten voor innovatie. Eilanden als proeftuinen voor technologische, sociale, milieuvriendelijke, economische en politieke innovatie.

Waarom eilanden?
Wereldwijd zetten eilanden zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Immers, eilanden behoren tot de eersten om de vernietigende effecten hiervan op de samenleving en natuurlijke omgeving te ervaren. Tegelijkertijd vormen eilanden met hun natuurlijke afbakening een ideaal startpunt voor verandering.
Bron Gemeente Ameland en eigen redactie

⇒ meer informatie is te vinden op www.smartislandsinitiative.eu.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?