RSS
Zoeken

AEC zoekt koplopers voor innovatief experiment 

Geplaatst op: 25 maart 2017 - Categorie: Duurzaam & Milieu

De app

BUREN - De Amelander Energie Coöperatie is op zoek naar Koplopers voor een innovatief experiment.

Ameland wil zelfvoorzienend worden in de energievoorziening. Ook vervoer zal er daarmee in de toekomst anders uit gaan zien. AEC zet in op elektrische deelauto’s die zoveel mogelijk geladen worden met zelf opgewekte zonnestroom. Daarmee worden we onafhankelijk van vervuilende brandstoffen. Om goed te kunnen onderzoeken hoe dit op Ameland het best zou kunnen werken, wil de AEC in kaart brengen wat de vervoersbehoefte van de Amelanders is. Daar hebben ze uw hulp bij nodig.

Wat houdt het onderzoek in? 
Als u meedoet krijgt u een app op uw telefoon die bijhoudt waar u zich beweegt op het eiland en met welk vervoersmiddel (auto, fiets, openbaar vervoer of lopend). De app werkt automatisch, u hoeft dus (bijna) niks in te stellen. De app werkt alleen op telefoons met een Android besturingssysteem. Met een iPhone kunt u dus helaas niet meedoen. 

De testperiode start in april en zal eerst twee maanden duren en mogelijk verlengd worden naar maximaal 1 jaar. Tweewekelijks zal AEC u als deelnemer een korte vragenlijst sturen waarin gevraagd wordt of de gegevens kloppen en of er eventuele problemen met de app zijn. Omdat de app speciaal voor het project ontwikkeld is en nog nieuw is, kunnen zich kleine problemen voordoen die gedurende het onderzoek opgelost kunnen gaan worden. 

Waarom meedoen? 
Door mee te doen aan het onderzoek kan de AEC uw vervoerspatronen gedetailleerd in kaart brengen. Hierdoor kan de coöperatie diensten voor duurzaam vervoer op het eiland ontwikkelen die nauw aansluiten bij persoonlijke wensen en behoeften. Met de app kunt u ook zelf zien hoeveel kilometers u aflegt en hoeveel CO2 u daarmee uitstoot. U krijgt dus inzicht in hoe energiezuinig u bent op het gebied van vervoer!

Privacy 
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Hanze Hogeschool Groningen. De gegevens worden alleen gebruikt voor dit onderzoek en alleen de onderzoekers hebben er inzage in. Alle data worden anoniem behandeld en er worden geen persoonsgegevens verstrekt in rapportage. 

Aanmelden 
Wilt u de AEC helpen met het in kaart brengen van de vervoerspatronen op Ameland? Stuur dan een mail naar info@amelandenergie.nl. Voor vragen bel Johan Kiewiet 06-20932705. 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?