RSS
Zoeken

Philips Lighting voorziet Ameland van duurzame connected straatverlichting

Geplaatst op: 22 maart 2017 - Categorie: Duurzaam & Milieu

BALLUM - Alle openbare verlichting op Ameland wordt binnenkort door Philips Lighting, één van de convenantpartners van Duurzaam Ameland, vervangen door op afstand bedienbare connected en duurzame LED-straatverlichting.

Buiten de bebouwde kom van de vier dorpen en bij de vier strandopgangen wordt Philips ClearSky LED-verlichting gebruikt die groen-blauw licht geeft waardoor hinder voor Wad-, weide- en trekvogels afneemt. De duurzame verlichtingsarmaturen veroorzaken veel minder strooilicht en de verlichting bij de strandopgangen wordt met sensoren sterk gedimd wanneer er geen mensen zijn. De installatie van de duurzame LED-straatverlichting levert een energiebesparing van 70% op en beperkt de lichtvervuiling aanzienlijk.

Wethouder Nico Oud: ‘De uitrol van de LED-straatverlichting op Ameland is weer een stap in de verwezenlijking van onze duurzame ambities. Bovendien draagt deze Philips-verlichting bij aan het verminderen van lichtvervuiling. Dit sluit perfect aan bij onze inzet voor het UNESCO-programma “Darksky Werelderfgoed Waddengebied”.’

Philips Lighting voert tot en met 2027 het onderhoud van de verlichting uit. De ambitie is om tijdens deze periode energiebesparing te maximaliseren en de service voor de inwoners van Ameland te verbeteren. Richard Boerop, Accountmanager bij Philips Lighting: ‘Samen met de gemeente en de Amelanders helpen we bij het realiseren van de duurzaamheidsambitie van Ameland om in 2020 grotendeels zelfvoorzienend te zijn in haar energiebehoefte. We zien dat onze technologie het mogelijk maakt om deze doelen te combineren met het verbeteren van de leefomgeving van de Amelanders’.

De installatie van de duurzame LED-straatverlichting start begin april en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Provincie Fryslân en twee andere convenantpartners van Duurzaam Ameland, GasTerra en NAM.
Bron Gemeente Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?