Ameland in het Maarkelsnieuws

MARKELO – Wat Persbureau Ameland is voor Ameland is het Maarkelsnieuws voor Markelo, een website vol nieuws over de regio. Ameland staat daar in het nieuws en met dit bericht staat Markelo op Ameland in het nieuws.

Basisschool De Zwaluw is sinds juni bezig met een optochtwagen en het thema is Ameland. Daar gaat groep 8 in september naar toe voor een schoolkamp.

Dit gaat al jarenlang zo. Er zijn zelfs opa’s en oma’s van de kinderen van nu die vroeger op de Dorpsschool zaten en ook naar Ameland zijn geweest, schrijft Maarkelsnieuws.

De 49 kinderen werken verschillende Amelander onderwerpen uit en de veerboot en vuurtoren ontbreken niet.

Elke week zijn er ouders en kinderen bezig met de optochtwagen, waar zand en schelpen van Ameland in zijn verwerkt. De kinderen van groep 8 doen mee met de optocht met een speciaal doel. Ze gaan de opbrengsten van de optochtwagen gebruiken om het eindfeest te financieren. De ouders en kinderen hopen dat het publiek net zo gaat genieten van het virtuele uitstapje naar Ameland als de kinderen van het echte schoolkamp op het Waddeneiland. De kinderen gaan op de wagen en in september ècht naar het eiland.

lees hier het Maarkels Nieuws met het bericht over Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *