Ameland Huuskes lopen als trein

HOLLUM – Ameland Pers uitgeverij komt eind juni met een serie bouwplaatjes van Ameland Huuskes. De eerste serie van negen gebouwen is om en nabij klaar. Jasper Vaessen uit Groningen is de ontwerper en tekenaar van de bouwplaatjes, Ameland Pers uitgeverij, de uitgeverspoot van Persbureau Ameland, geeft ze uit.

De eerste serie bestaat uit negen iconische gebouwen, uitgewerkt tot een bouwplaatje op A5 formaat. De Westerlaankerk zit in die serie, een huisje in de Oosterlaan in Hollum, de hervormde kerk in Nes en het Sorgdragershuuske is van de partij, samen met nog vijf andere monumenten. Voor de tweede serie zijn de voorbereidingen al gaande, want van alle dorpen zijn er huizen en bedrijven te over die geschikt zijn voor de enkele centimeters hoge modelletjes van karton. 

Belangstelling

De bestellingen stromen binnen en dat is ook logisch, want wie nu snel bestelt krijgt dikke korting op de hele eerste serie. Zelfs een uitgever van bouwplaten heeft belangstelling getoond. De Ameland Huuskes komen in het Bouwplaten Bulletin te staan, het blad voor geïnteresseerden van figuren van karton.

Serie 1

De kaarten komen eind juni 2021 op de markt. Ze gaan € 3,– per stuk kosten.

U kunt nu al de complete eerste serie van 9 bestellen. Wie voor 12 juni 2021 € 20,– betaalt onder vermelding van Ameland Huuskes serie 1, krijgt de hele serie van 9 t.w.v. € 27,– voor twee tientjes. Bestellen kan via dit e-mail adres, betalen gaat via een betaalverzoek, dus zet uw 06 nummer erbij.

Of maak € 20,00 over op IBAN NL03 RABO 0136 9369 38 (BIC RABONL2U) t.n.v. Persbureau Ameland en onder vermelding van Ameland Huuskes serie 1 + voor- en achternaam. De bestelde serie kan na 21 juni worden afgehaald op Westerlaan 8 in Hollum.

Verhuurders, bedrijven en particuliere huiseigenaren kunnen van hun pand een bouwplaatje laten maken. Neem voor meer informatie daarover contact op via de CONTACT-pagina

bekijk op het Ameland Boeken blog meer foto's 

dit project is opgenomen bij de crowdfunding projecten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *