Ameland heeft primeur: parkeerplaats met glasvezel

HOLLUM – Twee van de vier huisjes aan De Hagen staan leeg en op de nominatie voor sloop, maar ze kregen afgelopen week wel een kabel voor de glasvezel.

Bij de twee lege huisjes piept een oranje kabeltje uit de grond, het kabeltje dat in loop van deze weken bij vrijwel elk huis in de bebouwde kommen van Ameland is te zien. Het vormt een schakel in de glasvezelverbinding dat het eiland moet aansluiten op supersnel internet van Kabelnoord.

“Over de glasvezelkabels aan De Hagen: het is bij Kabelnoord bekend dat twee van de vier woningen geen glasvezelaansluiting behoeven, omdat deze worden afgebroken,” zegt Ines Slomp van de gemeentelijke afdeling communicatie.

Maar de kabels liggen er al.

“We zullen nogmaals doorgeven dat deze twee woningen geen glasvezel behoeven.”

Niet twee, maar vier huisjes staan op de nominatie om te worden afgebroken ten behoeve van parkeerruimte middenin het dorp. Ameland heeft de primeur: parkeerplaats met glasvezel.

Bekijk de foto's hieronder.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *