Lintje voor de burgemeester Ameland

BALLUM – Vorig jaar kreeg burgemeester Albert de Hoop een lintje. Het was er een met een knipoog naar de officiële onderscheiding en met een serieuze boodschap. Stichting De Noordzee, de Plastic Soup Foundation en Vereniging Kust & Zee, boden alle burgemeesters van Nederland een ballonlintje aan. Het was geen Koninklijke onderscheiding, maar had evengoed een speciale betekenis.

Het lintje was er één van vele duizenden die afgelopen zomer werden gevonden op het strand. Tijdens het opruimen van de hele Nederlandse kust – van Cadzand tot en met Schiermonnikoog – zijn door honderden vrijwilligers duizenden lintjes van plastic gevonden. Het waren linten van feestballonnen, soms met de resten van een ballon er nog aan.

De organisaties vroegen de burgemeester het lintje symbolisch te aanvaarden en zich sterk te maken tegen het ondoordacht oplaten van feestballonnen. De burgemeester kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van vervuiling van het milieu met linten en ballonresten.

Reactie van De Hoop: "Ik ondersteun de actie nog steeds en heb dit ook in het eilander DB onder de aandacht van collega's gebracht. Overigens is dit ook een aandachtspunt waar in KIMO verband al jaren aandacht voor wordt gevraagd."

⇒ bekijk hier het resultaat van enkele strandwandelingen

⇒ lees hier over de Plastic Soup Surfer

lees hier over Ballonoplatingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *