Ameland heeft nieuwe jutbakken

BALLUM – Gemeente Ameland heeft nieuwe jutbakken laten maken, afvalbakken voor plastic, glas en rommel dat op het strand gevonden kan worden. Strandafval? Dat gooi je toch graag in zo'n mooie jutbak!

Gemeente Ameland: "Mooie, schone en veilige stranden. Dat vinden we op Ameland heel belangrijk. Ameland mag zich al jaren één van de schoonste stranden van Nederland noemen. En dat willen we graag zou houden. Samen met heel veel vrijwilligers zet de gemeente zich in om de 27 kilometer aan strand schoon de houden. Alleen al de juttersvereniging van Ameland zamelt jaarlijks zo’n 20.000 kilo aan zwerfafval in. Zo wordt ook voorkomen dat plastic in onze oceanen en zeeën komt te drijven en onderdeel wordt van de ‘plastic soep’."

De nieuwe jutbakken zin onlangs op het strand bij de vier hoofdovergangen geplaatst. Ze zijn goed bestand tegen het stuiven van zand, eenvoudig te legen en passen goed in de omgeving van het strand. Al het afval dat op het strand wordt gevonden, mag hierin worden achtergelaten.

"Helpt u ook mee de stranden schoon te houden?" vraagt gemeente Ameland aan iedere strandwandelaar.

Er is ook weer een Schoonste Strand verkiezing. Ameland gooit er altijd hoge ogen, maar om echt de eerste worden heb je niet alleen een schoon strand maar ook veel stemmen nodig. Vindt u dat Ameland een schoon strand heeft?

Stem dan hier. Ameland staat bovenaan.

lees hier de zes gouden tips voor elke strandliefhebber

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *