Zes gouden tip om Schoonste Strand te worden

DEN HAAG – Elk jaar is er een Schoonste Strand verkiezing en Ameland doet daar van harte aan mee. Ameland heeft prachtige stranden, maar er ligt natuurlijk wel eens wat rommel. Punt 1: er spoelt van alles uit zee en, punt 2, soms, heel soms, laten strandbezoekers hun afval achter op het strand. Daar is wat aan te doen. Punt 2 is een kwestie van gewoonte en iedereen kan er een gewoonte van maken om zijn eigen rommel mee te nemen en op te ruimen. Om het aangespoelde afval op te ruimen worden er regelmatig strandschoonmaakacties georganiseerd.

Stichting Nederland Schoon, de stichting die werk maakt van het bestrijden van zwerfafval, organiseert de Schoonste Strand verkiezing en heeft tips om het strand zwerfvuilarm te houden.

Stichting Nederland Schoon: "Van een schoon strand geniet je nóg meer. Daarom hebben we 6 gouden tips verzameld voor alle Supporters van Schoon die de kust graag zwerfafvalvrij maken en houden. 

Aanvullende tips zijn natuurlijk meer dan welkom. Dus heb jij toevallig weergaloze strand-schoonmaak-technieken in huis? Of beschik je over een buitengewoon originele afval-verzamel-methode? Deel het met ons en alle andere Supporters van Schoon via Facebook of Twitter met #schoonstestrand. 

Stem en win

Deze zomer zijn we, in samenwerking met de ANWB, op zoek naar het Schoonste Strand van Nederland. Jouw stem telt, en je kunt hem nu uitbrengen. Je maakt dan bovendien kans op een heerlijk weekend aan zee voor 2!"

Stemmen kan hier en Ameland staat helemaal bovenaan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *