Gouden Quality Coast award voor Ameland

BALLUM – Ameland heeft als groene en duurzame toeristische bestemming opnieuw de gouden Quality Coast Award in de wacht gesleept. De gemeente Ameland ontving vanmiddag bij de uitreiking op het strand van Renesse de gouden Quality Coast Award voor 2017/2018. Door het behalen van het keurmerk heeft Ameland wederom internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Ameland is een van de zeven gemeenten in Nederland die een dergelijke award krijgt en het enige Waddeneiland.

Voor het verwerven van deze award zijn de kustgemeenten aan de hand van ruim 100 criteria beoordeeld op het gebied van toeristisch beleid en beheer, natuur en landschap, milieu en klimaat, cultuur en traditie, maatschappelijk welzijn, bedrijven en gastvrijheid. Een onafhankelijke internationale jury heeft in juryrapporten opgetekend welke waardering iedere gemeente heeft gekregen.

Dat Ameland hard werkt aan de ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn op gebied van energie en water, is een specifieke uitzonderlijke prestatie op het gebied van duurzaamheid die zwaar weegt bij de positieve beoordeling. Dit wordt bekroond met een gouden award. Wethouder Peter Pot van toerisme: “Ameland wil koploper zijn op gebied van energietransitie en groene economie. Deze gouden award zorgt voor extra motivatie.”

QualityCoast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. QualityCoast bestemmingen worden elke twee jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s en aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *