Ameland heeft grenspost

NES – Ameland heeft sinds vandaag een grenspost op de Hoge Diek. Slagbomen en borden dat je oost verlaat en west binnenrijdt en vice versa markeren de overgang tussen Nes en Ballum. Bij kampeerboerderij Het Zwanewater verwijst een bordje naar het grenswisselkantoor.

Sinds begin vorige eeuw de dijk door Waterschap Hollum- Ballum van Hollum tot aan de Zwanewatewaterduinen werd opgeworpen, omdat Waterschap Nes – Buren doortrekken naar het oosten te duur vond, is de bobbel in de Verbindingsweg een grens tussen oost en west Ameland. Het leek er de laatste jaren op dat de oost-west strijd iets geluwd was, maar vandaag blijkt het tegendeel.

Grollengroep Prankster stond om middernacht op de Hoge Diek om de grenswachtposten en borden te plaatsen. De Pranksters staan garant voor menig grap.

NB: Vrijdagmiddag werd de grenspost door de gemeente opgeruimd.

>>> zie hier de kabouters in de Kunstmaand

>>> zie hier de grap met de  kluis

>>> zie hier de protesttoren

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *