Ameland geeft voorsprong uit handen

HOLLUM – Draadloos Ameland, het plan om overal op Ameland draadloos te kunnen internetten, lijkt de voorsprong uit handen gegeven te hebben. Vlieland heeft ver gevorderde plannen.

De plannen van Ameland dateren van 2009 en vloeien voort uit de conferentie ‘Ameland Digitaal.’ Kabel Noord presenteerde in juni van dat jaar een Hot Spots plan voor het eiland. Ameland zou zich er mee kunnen onderscheiden door gratis internet aan te bieden aan de gasten.

Ameland vol acces points en een Ameland portal bleek drie jaar geleden nog een stapje te ver. Het plan kwam in de la, maar is er onlangs weer uitgehaald. Bij Kabel Noord werkt momenteel een HBO-student aan een onderzoek naar de mogelijkheden.

app Ameland ActueelTijdens de jaarvergadering van de Vereniging van Particuliere Verhuurders Ameland vertelde Gijs van Hesteren van Kabel Noord nogmaals over draadloze kansen voor de verhuurders van Ameland.

Op Vlieland is een groep ondernemers voortvarend met het onderwerp aan de slag gegaan. Dat eiland zou de draadloze koppositie wel eens kunnen overnemen van Ameland.

Dokkum is een voorbeeld waar draadloos internet geslaagd is. Dit is samen met Kabel Noord opgezet.

>>> tik Draadloos Ameland in bij ZOEKEN om meer over dit onderwerp te lezen

>>> gratis Wifi in je bedrijf of vakantiewoning? Laat het zonder extra kosten op de app Ameland Actueel plaatsen. Klik hier voor aanmelding.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *