Ameland gaat De Hort Op

NES – Stichting De Hort Op is een nieuwe stichting, eind 2016 opgericht, die een muziekspektakel wil brengen waar veel eilanders aan meedoen. Vanmiddag was er in De Toel een inventariserende en informerende bijeenkomst voor alle verenigingen die iets met muziek en theater doen.

De Hort Op

De stichting wil culturele evenementen op Ameland organiseren, met als doel om bezoekers en eilandbewoners op aantrekkelijke wijze kennis te laten maken met eilander cultuur en natuur, muzikale talenten, kunst, dans, theater, ambachten en eilander producten. De Hort Op wil met de eilander talenten de hort op en ze onder de aandacht brengen.

Muziekspektakel

Het muziekspektakel dat de stichting voor ogen heeft, wordt met een grote cast gespeeld. Er wordt gedacht aan een productie met meer dan 250 artiesten, die tegen het decor van het Werelderfgoed Waddenzee hun productie opvoeren. De Hort op zoekt aansluiting bij LF2018, Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. In dat jaar komt De Hort Op met een eigen jaarprogrammering.

Iepen Mienskipfûns

Eind 2016 ontving De Hort op 10.000 euro subsidie uit het Iepen Mienskipfûns.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *