1292 – Minsener-Oldoog – Onbewoond Duits Waddeneiland

HOLLUM – Nummer 1292 gaat over een plaat die samen met een andere plaat een kunstmatig eiland werd: Minsener-Oldoog. Het ligt in de Duitse Waddenzee.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"In het Duitse wad ligt Minsener-Oldoog. Dat eiland heeft niet voor niets twee namen aan elkaar gekoppeld. Het bestaat in feite uit twee zandplaten die kunstmatig met elkaar zijn verbonden. Het eiland ligt benoorden het dorp Schillig, aan de kust op het vasteland en vandaar kun je er naartoe wadlopen. Een deeltje van Minsener-Oldoog is toegankelijk en dat is de plek die door vogelaars wordt gebruikt om wadvogels te bekijken. Het grootste deel van het eiland is beschermd gebied, juist om de vogels alle rust te gunnen."

⇒ lees hier nummer 1292 over Minsener-Oldoog

⇒ lees hier nummer 1291 over Kachelotplate

⇒ lees hier nummer 1290 over Lütje Hörn

⇒ lees hier nummer 1289 over Designated survivor

⇒ lees hier nummer 1288 over Gezichtsgymnastiek

 lees hier nummer 1287 over Beroemde 

Schiermonnikogers

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *