1293 – Alte Mellum – Onbewoond Duits Waddeneiland

HOLLUM – Nummer 1293 gaat over Alte Mellum, een eilandje dat het ‘paradijs tussen Jade en Wezer' genoemd wordt.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Alte Mellum, of kortweg Mellum, is een klein eilandje in de Waddenenzee dat ligt tussen de uitstroom van de Jade en de Wezer. Het wordt ook wel het ‘paradijs tussen Jade en Wezer' genoemd, paradijs voor vogels en zeehonden dan wel te verstaan, want er wonen geen mensen op Mellum. Het eilandje speelde een rol in de Tweede Wereldoorlog en de resten van dat stukje geschiedenis zijn er nog altijd waar te nemen. Zomaar bezoeken mag je Mellum niet, het is een beschermd natuurgebied dat alleen met een erkende gids en door wetenschappers en vogelwachten is te betreden."

⇒ lees hier nummer 1293 over Alte Mellum

⇒ lees hier nummer 1292 over Minsener-Oldoog

⇒ lees hier nummer 1291 over Kachelotplate

⇒ lees hier nummer 1290 over Lütje Hörn

⇒ lees hier nummer 1289 over Designated survivor

⇒ lees hier nummer 1288 over Gezichtsgymnastiek

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *