Ameland fietst lekker

UTRECHT – Ameland fiets lekker ontspannen, dat heeft de Fietsersbond uitgezocht. Van heel Friesland rijden de fietsers op Ameland het meest ontspannen. Landelijk staat het eiland op een verdienstelijke derde plaats.

De Fietsersbond zocht het allemaal uit en constateerde naar aanleiding van haar onderzoek dat de Limburgse gemeente Bergen net iets ontspanner pedaleert dan Ameland. Ook de Overijsselse gemeente Rijssen-Holten kwam goed uit de bus, het is de op een na ontspannenste plek om de fiets te pakken. Ameland volgt als derde, samen met Losser. In de steden Amsterdam en Den Haag zitten de fietsers stijf van de spanning op hun tweewieler, de twee gemeenten kwamen als meest stressvolle fietslocaties uit het onderzoek.

De Fietsersbond is op zoek naar de ultieme fietsgemeente en daar komt Ameland heel dicht bij in de buurt. De resultaten van het grote onderzoek worden eind dit jaar gepresenteerd.

→ Wat is beter? Fietsen of toch hardlopen? Lees hier Ga toch fietsen! Of toch maar hardlopen?

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *