Ameland doet het goed

BALLUM – Ameland doet het goed in het land van de coronatesten. Gemeente Ameland is de enige gemeente waar al anderhalve week geen positieve testuitslag gemeld is. Tot eergisteren waren Ameland en Rozendaal de twee gemeente waar een week lang geen positieve test werd gescoord, maar donderdag 28 januari is Ameland de Gelderse stad voorbijgestreefd: Rozendaal ontdekte donderdag toch weer twee positieve coronatests. Sinds 17 januari blijft het totaal aantal eilanders met een positieve test steken op 133. De telling begon eind september 2020. 

Zorgcentrum De Stelp doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Lees er hier meer over. De medewerkers van KwadrantGroep, de zorgaanbieder van De Stelp, hebben hun uitnodiging voor een vaccinatie allang in huis, maar de tijdslots in Leeuwarden bleken al snel te zijn volgeboekt. Slechts een paar medewerkers van Ameland hebben hun prik kunnen halen, laat Willem van der Kooi van De Stelp weten. Woensdag werd duidelijk dat de eilanders op het eiland zelf gevaccineerd gaan worden. Half februari wordt daar een start mee gemaakt.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari en februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *