Ameland doet het goed

Geplaatst op: 29 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

Corona Locator Nederland

BALLUM – Ameland doet het goed in het land van de coronatesten. Gemeente Ameland is de enige gemeente waar al anderhalve week geen positieve testuitslag gemeld is. Tot eergisteren waren Ameland en Rozendaal de twee gemeente waar een week lang geen positieve test werd gescoord, maar donderdag 28 januari is Ameland de Gelderse stad voorbijgestreefd: Rozendaal ontdekte donderdag toch weer twee positieve coronatests. Sinds 17 januari blijft het totaal aantal eilanders met een positieve test steken op 133. De telling begon eind september 2020. 

Zorgcentrum De Stelp doet er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Lees er hier meer over. De medewerkers van KwadrantGroep, de zorgaanbieder van De Stelp, hebben hun uitnodiging voor een vaccinatie allang in huis, maar de tijdslots in Leeuwarden bleken al snel te zijn volgeboekt. Slechts een paar medewerkers van Ameland hebben hun prik kunnen halen, laat Willem van der Kooi van De Stelp weten. Woensdag werd duidelijk dat de eilanders op het eiland zelf gevaccineerd gaan worden. Half februari wordt daar een start mee gemaakt.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari en februari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?