RSS
Zoeken

Ameland: beter op Beatrixboom passen

Geplaatst op: 04 februari 2013 - Categorie: Alles & Algemeen

Beatrixboom - Foto Goof VersluisBeatrixboomBeatrixboom

HOLLUM - Nog één keer een berichtje over de Beatrixboom in Hollum. Goof Versluis uit Werkendam stuurde een foto van de onthulling van de boom door de toen 88-jarige Jacoba Smit-Borsch. Burgemeester Michiel Zonnevylle staat haar bij en een schare Smitjes staat om haar heen. Het perkje rondom de stam van de boom is ook goed te zien.

Hieronder het bericht van 31-1-2013
HOLLUM - Ameland past niet goed op haar Beatrixboom. 
Op het driehoekje Cornelis Schellingerstraat en O.P.Lapstraat in Hollum werd in 1988 ter ere van de 50-ste verjaardag van Koningin Beatrix een Beatrixboom geplant. Aanvankelijk lag er een perkje met struikjes en bloemen om de stam. Dat is al jaren geleden verdwenen: het werd verreden. 
Op steenworp afstand van het koninklijke driehoekje ligt een groot parkeerterrein dat sinds jaar en dag gebruikt wordt door slechts een handjevol automobilisten. 
Doorgaans zetten medewerkers en bezoekers van zorgcentrum De Stelp hun bolide op het perkje in plaats van enkele meters verder op het daarvoor bestemde parkeerterrein. 
Bouwbedrijven gebruikten het stukje groen als tijdelijke opslagplaats van materialen en gereedschap en het parkeren van een trekker van een van de bewoners doen het groene gebiedje ook al geen goed. 

"Als we nu", zegt een andere buurtbewoner, "Als we nu onze auto's eens op het parkeerterrein aan de Jan Jacobs weg zetten. Daar is plek zat en het geeft een goed voorbeeld aan badgasten die inmiddels ook gaan denken dat het driehoekje een legaal parkeerterreintje is. En voor de mensen die bij De Stelp moeten zijn is die halve minuut een frisse miniwandeling. Dan doen we onze Koningin recht, door goed op haar Sara-boom te passen. Dat verdient ze."

De Beatrixboom van Hollum werd onthuld door Jacoba Smit-Borsch, die toen 88 jaar oud was. De oma van Willem, Fokelina en Joke Smit en nog meer Smitjes, was net als Hare Majesteit op 30 april jarig.

>>> lees hier Beatrix - Erf- en Vrijvrouwe van Ameland

InfoNu
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?