Ameland alweer twee weken stabiel

Geplaatst op: 27 maart 2021 - Categorie: Ameland & Eilanden

Bron: Corona Locator Nederland

BALLUM – Ameland is alweer twee weken stabiel wat het aantal positieve coronatestuitslagen betreft. Sinds 11 maart staat het totaal aantal positief geteste Amelanders op 146. Al 16 dagen kwam er niet meer een positieve test bij. De besmettingen begonnen op Ameland pas eind september 2020. Het eiland was een van de laatste Nederlandse gemeenten waar corona landde.

De snelteststraat van Sneltest Ameland aan het Snikkepad in Ballum is deze een paar dagen open. De teststraat heeft zijn nut bewezen door mensen met klachten en onzekerheden supersnel een antwoord te geven na een sneltest. De tests die via de huisartsenposten zijn afgenomen hebben ook velen duidelijkheid gegeven. Snelsteststraat Ameland opende op 26 oktober 2020.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvangen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Half april kunnen zij hun tweede prik ophalen.
 
⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In maart 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 - 17:00 uur.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?