Ameland-actie voor Nepal brengt veel geld op

NES – Verleden week heeft de gemeente de één euro per inwoner bijgedragen en € 3.556,- overgemaakt aan de Actie voor Nepal. Theo Kiewiet had daarvoor een verzoek gedaan. De huis-aan-huis collecte voor Nepal bracht € 5.417 op.

“Het totaalbedrag van de actie is 15.358 euro geworden, alle gevers hartelijk bedankt!!” zegt Theo Kiewiet, die betrokken is bij verschillende projecten in Nepal.

Aan noodhulp in Nepal is inmiddels € 2.500,- uitgegeven. Dat geld is gebruikt om tentzeilen en zakken met rijst in Dhading op plekken te krijgen waar de andere hulpdiensten niet komen, vertelt Kiewiet.

De plannen zijn om met de rest van de opbrengst bij te dragen aan de bouw van een aardbevingsbestendige noodopvang voor slachtoffers van de aardbeving, die daarnaast ook gebruikt kan worden als workshop voor kansarme vrouwen op de berg Pachbhaiya-Danda. Het werk wordt ter plaatse uitgevoerd door de partnerorganisatie van Kiewiets ontwikkelingshulpstichting, SEED Foundation Kaski.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *