Ambulancepersoneel in actie voor goed doel

HOLLUM – Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is een meerdaagse estafettesponsoractie gestart om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Team Ameland doet mee.

Een van de collega’s van de ambulancegroep lijdt aan alvleesklierkanker. De Kijlstracollega’s willen hun zieke collega uit Harlingen een hart onder de riem steken.

Ze organiseren een meerdaagse estafettetocht en groep Ameland doet daar vanzelfsprekend aan mee. Met diverse acties (lopend, fietsend, via het water) wordt geld ingezameld voor Stichting Casper, een stichting die zich bezighoudt met onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker.

Tussen 1 en 23 juni gaan de ambulancemedewerkers in estafettevorm langs alle 14 ambulanceposten van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân. De start was gisteren in Harlingen. Het af te leggen traject loopt daarmee door heel Friesland, inclusief Ameland. De finish is later in de maand weer in Harlingen. De medewerkers van de ene post leggen de afstand af naar de volgende post en geven het stokje over. Wat de estafettedeelnemers concreet overbrengen zijn AED’s, zodat er op elke Kijlstrapost in de provincie een nieuwe AED komt te hangen. Het was altijd al de wens van de zieke collega dat op alle posten van Kijlstra een AED komt te hangen. De AED’s zijn beschikbaar gesteld door Kijlstra Ambulancedienst Fryslân. De AED van de Amelander ploeg komt op Post Ameland te staan, aan de Ballumerweg 38. Het geld dat wordt opgehaald met de estafette gaat allemaal naar Stichting Casper.

Post Ameland

De medewerkers van Post Ameland zijn met z’n vijven. Zij organiseren een originele en zware actie, door met een roeiboot de Waddenzee over te steken. Vrijwel ongetraind gaan de mannen en vrouw (van kantoor Drachten) het avontuur aan. In Holwerd gaan twee van hen op de fiets naar Leeuwarden om daar de AED te overhandigen en zo het estafettestokje over te geven. De roeitocht vindt op 16 juni in de ochtend plaats. Het vertrek zal om en nabij 10.30 uur zijn.

Roeien

In de roeiboot, die geleend wordt van de plaatselijke roeivereniging, nemen Eduard Visser, John Schuurman, Henk Geurts, Richard Bunicich en collega Annemiek Hainje plaats. De ploeg zoekt nog drie min of meer ervaren roeiers om aan alle riemen een roeier te hebben. Sietse Wiegersma is de stuurman en Veltman Marine Service zet een boot in om de roeiers op het water te begeleiden.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan Stichting Casper? Ga dan daar Support Casper.

Als u doneert kunt u kiezen voor Team Ameland.

Crowdfunding Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *