Ambachtelijke Dag Ballum 25 jaar

BALLUM – Op donderdag 28 juli doen ze in Ballum voor de vijfentwintigste keer een flinke stap terug in de tijd. Oude spullen worden te voorschijn gehaald, bijna vergeten beroepen beoefend. De Cultureel Ambachtelijke Dag trekt jaarlijks ongeveer 5000 bezoekers.

De dag begint om 10.30 uur al gelijk met een spektakel: de optocht van ruiters en amazones, rijtuigen, oude landbouwwerktuigen en fietsen, vooraf gegaan door het muziekkorps Forza Musica.

Bij de kramen, uitstallingen en demonstraties zullen daarna weer volop nostalgische herinneringen worden opgehaald bij het zien van bijvoorbeeld de oude boerenwerktuigen en huishoudelijke spullen, de ouderwetse kledij, antieke radio’s, oldtimers en fietsen uit de oude tijd. Of bij de demonstraties van oude ambachten.

Jongere generaties zullen zien en ervaren hoe grootmoeder de was deed, hoe je moet vlegeldorsen en wat strodokken, makelaars of uleborden zijn. Grote en kleine paarden draven door het dorp, waaronder een Wild West koets en de kleinste paardjes ter wereld.

De Waddenparels treden op met hun Friezen, wereldkampioen Reina Borduin demonstreert Line Dancing, Gunda Brunotte doet met haar Fries een Z dressuurproef op muziek en jeugdige menners laten zien wat ze met hun Shetlanders kunnen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *