Amateurvoetbalclubs kans op ING-sponsorcontract

AMSTERDAM – Amateurvoetbalclubs kunnen zich aanmelden om kans te maken op een driejarig sponsorcontract van ING met een waarde tussen €2.500 en €5.000 per seizoen. Amateurclubs komen in aanmerking voor deze sponsoring door een voorstel in te dienen om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. De beste ideeën beloont ING met een driejarig sponsorcontract. 

Gezamenlijke ambitie: 200.000 vrouwelijke KNVB-leden in 2025

De campagne is een vervolg op de aankondiging van 15 februari van ING en de KNVB om samen het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. 

In augustus 2020 verlengt ING daarbij alle sponsorcontracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. Aan amateurclubs waar ING hoofdsponsor is, stelt ING de vernieuwde voorwaarde dat minimaal 25% van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Deze sponsoring moet dus ook bijdragen aan de doelstellingen die ING en KNVB hebben voor het meiden- en vrouwenvoetbal.

Bondscoach Sarina Wiegman ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal

Sarina Wiegman, bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, is sinds 15 februari 2020 ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal. “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik vind het fantastisch dat ING op deze manier het meiden- en vrouwenvoetbal verder ontwikkelt en amateurclubs de kans biedt om hieraan bij te dragen. Zo creëren we dat er voor alle meiden en vrouwen een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld. Ik ben benieuwd naar de initiatieven.”

Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal

Clubs kunnen zich van tot en met 30 april 2020 aanmelden via ing.nl/voetbal. De voorstellen worden beoordeeld op het gebied van starten/stimuleren van meiden- en vrouwenvoetbal, opleiden van vrouwelijk kader, integreren en stimuleren van gemengd voetbal en overige creatieve initiatieven op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Elk onderdeel telt bij de jurering voor 25% mee. Uiterlijk 22 mei worden alle clubs geïnformeerd of zij met hun inzending in aanmerking komen voor een sponsorcontract. Afhankelijk van de inzendingen maken maximaal 80 clubs kans op een sponsorovereenkomst. Steven Sedee, Manager Sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn echt de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en het de plek te geven die het verdient. Daarom willen we clubs heel graag enthousiasmeren om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te integreren binnen hun vereniging. We kijken uit naar de voorstellen van de clubs en wensen de clubs natuurlijk veel succes”.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *