Kogel door kerk voor Vuurtorentrail

HOLLUM – De Vuurtorentrail Ameland, die voor 21 en 22 maart op de kalender stond, gaat definitief niet door. Organisatoren Robin en Myanou Kinsbergen van Cairn Trails & Adventures hebben overleg gehad met de vergunningverstrekkers en terreinbeheerders en zeggen het sportevenement af. 

Robin Kinsbergen: "Natuurlijk confirmeren wij ons hiermee achter de genomen maatregel van het kabinet dat evenementen met 100+ deelnemers moeten worden afgelast, hoe pijnlijk deze situatie ook is voor alle deelnemers en betrokken partijen. Maar ook voor onze eigen organisatie en vrijwilligers die ons hebben toegezegd hun assistentie te willen verlenen tijdens het evenement. Ons leed is groot en de omvang en de gevolgen ervan voor Cairn Trails & Adventures zijn niet te overzien. Wij zullen alles op alles zetten om de Vuurtorentrail overeind te houden. Hierbij zijn wij echter afhankelijk van de steun van onze sponsors en partners en in het bijzonder onze vrijwilligers."

Robin en Myanou Kinsbergen kijken nog of er een alternatieve datum later dit jaar te vinden is om de zevende Vuurtorentrail uit te kunnen zetten. Deelnemers die nu ingeschreven staan kunnen dan alsnog meedoen. Of dat lukt is de vraag. Ameland heeft een drukke evenementenkalender en het moet ook maar lukken met de vergunningen. "Wij kunnen hierover geen enkele toezegging doen, al zij het alleen al omdat niet duidelijk is hoe lang deze misère zal aanhouden."

In overleg met Wagenborg worden de bootkaartjes per direct ongeldig verklaard. Dit is de enige technische oplossing om het administratief voor zowel vervoerder als organisatie van de Vuurtorentrail overzichtelijk te houden. "Bij een mogelijke nieuwe datum in 2020 zal vervoerder opnieuw boottickets aanmaken. Is een alternatieve datum om welke reden dan ook niet mogelijk, dan beraden wij ons t.z.t over te nemen vervolgstappen."

Het inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd. Deelnemers die de algemene voorwaarden hebben bestudeerd zijn daarvan op de hoogte.

Allermooiste natuurtrail

"Wij hebben geen verwachting maar vestigen hoop op een ieders begrip voor deze onvoorziene catastrofe. Voor het moment zijn we letterlijk en figuurlijk uit het veld geslagen door de impact, maar onze ondernemersdrift zal spoedig plaats maken voor nieuwe energie om te continueren waar we voor staan; ‘misschien wel de allermooiste Natuur Trail maar op zeker de stoerste Kids Trail van Nederland’."

Bedden

De organisatie van de Vuurtorentrail Ameland wil in het weekende van 21 en 22 maart Volgend met een select gezelschap Cairnteamleden samenkomen op Ameland om de teleurstelling om te buigen in positieve blik op de toekomst en om de teamspirit niet verloren te laten gaan. Mocht iemand op het eiland een paar bedden beschikbaar kunnen stellen voor dat weekend dan zouden Robin en Maynou Kinsbergen dat zeer waarderen. Onder de naam Vuurtorentrail of Uilekiek is Robin Kinsbergen via social media te bereiken.

De Kinsbergens zetten alles op alles op de Vuurtorentrail Ameland overeind te houden. Ze vragen daarbij medewerking van logiesverstrekkers en steun van sponsoren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *