Alzheimer Café Noordoost-Friesland

DOKKUM – Voor een gesprek zijn twee mensen nodig, begrip moet van twee kanten komen. Maar hoe kunt u begrijpen wat iemand met dementie bedoelt. En hoe kunt u ervoor zorgen dat u wordt begrepen door iemand die dementeert. Over het onderwerp communicatie en dementie wordt dinsdag 23 september vanaf 19.30 uur in Dokkum het Alzheimer Café Noordoost-Friesland georganiseerd.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom. Het eerstvolgende Café wordt gehouden op woensdag 23 september a.s. in SWD Het Bolwerk te Dokkum, Oranjewal 28. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, waarna het programma om 20.00 uur begint. De avond eindigt rond 21.30 uur. Gastspreker deze avond is Coby Dijksma, ouderenadviseur van Stichting Welzijn het Bolwerk te Dokkum. Coby Dijksma zal iets vertellen over hoe je kunt communiceren met medemensen die dementerend zijn. Daarna zal er mogelijkheid zijn tot discussie en het stellen van vragen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *