Alleen Friese Waddeneilanden nog wit op de kaart

Geplaatst op: 28 maart 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Kaart RIVM tot en met 27 maart 2020

HOLLUM - Alleen de vier Friese Waddeneilanden zijn in de landkaart die het RIVM bijhoudt nog wit gekleurd. Wit betekent dat er geen geregistreerde coronapatiënten zijn gemeld. Als iemand ziek en positief op corona is getest, dan is er een verplichting dat te melden. Het RIVM verzamelt de gegevens. Tot voor een paar dagen was Noord- en Oost-Groningen ook nog wit, maar sinds 27 maart zijn die gemeenten geel ingekleurd. Hoe donkerder des te meer besmettingen. 

Na Drenthe is Friesland de provincie met de minste geregistreerde besmettingen. In Drenthe waren vrijdag 27 maart 81 mensen besmet, 9 meer dan de dag ervoor. In Friesland waren vrijdag 83 mensen bestem, 12 dan meer dan donderdag.
Op 19 maart werd de eerste besmetting op een Waddeneiland geconstateerd. Texel kleurt sinds die ontdekking steeds donkerder geel.

Blijf thuis
Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland roept, net als zijn collegea's van de andere Waddeneilanden, gasten op zoveel mogelijk thuis te blijven om de risico's op besmetting te voorkomen. Alle horeca is immers gesloten, het gezamenlijk reizen op de boot wordt afgeraden en de medische voorzieningen op de eilanden moeten niet onnodig op de proef worden gesteld.

⇒ voor wie van Ameland op afstand wil genieten: bekijk de Facebook pagina Ameland op z'n mooist.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?