WPD: geen extra boot voor toeristen

HOLLUM – Ger van Langen antwoordt kort en duidelijk op de vraag of er extra boten worden ingezet voor toeristen. Het is een wijdverbreid geluid op social media. In deze tijd, waarin wordt opgeroepen om niet op reis te gaan, om vooral thuis te blijven, zou elke extra boot voor vakantiegangers not done zijn. "Wij zetten geen extra boten in om toeristen over te zetten! Er is één extra boot op vrijdag ingezet om de vrachtreserveringen van de vervallen afvaarten die dag kwijt te kunnen." Van Langen noemt man en paard en dat is het dan. Er worden geen extra boten ingezet om gasten over te zetten.

Van Langen nog: "De afvaart is bewust niet gepubliceerd om mensen niet te stimuleren naar het eiland te komen." Er zijn wel wat eilander personenauto’s meegegaan met deze afvaart, zegt de directeur van Wagenborg Passagiersdiensten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *