Alle talen op een eiland

TEXEL – 'Alle talen op een eiland', zo begint Marcel Plaatsman van Texel zijn uitbegreide verslag van het Wadden Vertel festival op Ameland. Eerder schreef hij er al een kort verslag over in het Tessel: 'Tessels prate achter de Rugediek fon Amelond'.

Waddentalen bijeen

"Hoog waren de dijken, diep de slenken, lang zijn de overtochten en kort was onze tijd." Het is de laatste alinea Plaatsman artikel. "Toch was het gelukt, dat ene weekend in november: vier Waddentalen bijeen. Ze klonken naast elkaar en zo vierden we de diversiteit van de eilanden en hun zee. Herberg De Zwaan was er een schitterende plek voor, niet alleen door het historische decor en het smakelijke eten, maar ook – al spraken we dat liever niet hardop uit – door de naam. Immers, met het getij verdwijnen stilaan ook de Waddendialecten, om plaats te maken voor andere talen. Dat maakte de veelstemmige verhalen uiteindelijk ook tot een zwanenzang. Voorlopig is de diversiteit er gelukkig nog en zolang moeten we haar vieren. Verhalen genoeg!"

lees hier het hele artikel op de website van Marcel Plaatsman

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *