Alle caravans weg van Boomhiemke?

HOLLUM – De toekomst van de carvans op vakantiepark Boomhiemke is onzeker. Roompot, het vakantieparkenbedrijf dat Boomhiemke in oktober 2014 overnam van de familie Oenema, heeft aan de caravaneigenaren laten weten dat de caravans voor 1 januari 2016 weg moeten zijn.

Het maakt niet uit van welke caravans op Boomhiemke een foto wordt gemaakt. “Eigenlijk gaan ze allemaal weg,” zegt een medewerker van het bedrijf.

Roompot wil lodges of bungalows bouwen, maar dat past niet in de visie die de gemeente heeft over de accommodaties op het eiland en de diversiteit die elk vakantiepark en het eiland als geheel moet hebben. In de nota over verblijfsrecreatie op Ameland staat dat diversiteit in accommodaties en doelgroepen behouden moet blijven.

Het uitgangspunt is dat Ameland aan alle toeristische doelgroepen plaats wil blijven bieden.

De gemeente heeft vooralsnog formeel niets van Roompot vernomen. Wethouder Will Bakema is benieuwd naar de plannen van Roompot. Verwijderen van caravans in ruil voor luxere lodges past niet in het huidige bestemmingsplan, laat Bakema weten.

 

⇒ lees hier over de vervelende brief van Roompot

lees hier over de grafstemming onder caravanbezitters

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *