Albert de Hoop geridderd

NES – Bij zijn afscheid als burgemeester van de gemeente Ameland is Albert de Hoop vrijdag 6 juli in restaurant De Piraat in Nes benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Commissaris van de Koning Arno Brok speldde hem de versierselen op. Met een periode van twaalf jaar is De Hoop de langstzittende naoorlogse burgemeester van het eiland.

Commissaris Brok noemde De Hoop een betrokken burgemeester die door zijn enthousiasme veel bijval kreeg en daardoor veel voor Ameland bereikte. Zo koerst het eiland af op een klimaatneutrale samenleving in 2020, onder meer via een groot zonnepark. Ook zette hij zich in om de gevaren ten noorden van de eilanden voor de scheepvaart te beperken. Onder zijn leiding kwam er een formele samenwerking tussen alle Waddeneilanden.

De Hoop nam vorig jaar het besluit om na twee ambtsperioden te stoppen op het eiland. In zijn plaats komt voorlopig een waarnemend burgemeester. Brok maakt komende week bekend wie dit zal zijn.

De Koninklijke onderscheiding kreeg De Hoop niet alleen voor zijn werk als burgemeester, maar ook voor de vele werkzaamheden die hij hiernaast deed. Zo was hij jarenlang voorzitter van de internationale milieuorganisatie KIMO, waar 140 gemeenten in 70 landen bij aangesloten zijn.

Bron: Gemeente Ameland

lees hier het interview met Albert de Hoop – Twaalf jaar burgemeester van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *