Al vier dagen geen nieuwe erbij

BALLUM – Vier dagen op rij hoeft er op Ameland geen positieve coronatest te worden bijgeschreven. Daarmee vlakt de derde Amelander golf behoorlijk af. Sinds 1 april zijn er 14 positieve coronatests geregistreerd van mensen die een woonadres hebben op het eiland. Er zijn wel meer mensen getest, maar dat zijn dan gasten of Amelander studenten die elders staan ingeschreven. Volgens de officiële cijfers is er niemand van Ameland met corona in het ziekenhuis beland, maar volgens niet-officiële cijfers zijn dat sinds de telling op Ameland begon zeker drie. Tijdens de derde golf zouden er twee eilanders met corona naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

Ameland begon eind september 2020 mee te tellen met positieve tests. Die eerst golf liep door in oktober. De tweede golf was na de Sinterklaasperiode te zien en de derde golf startte op 1 april. Het totaal aantal Amelander ingezetenen die sinds eind september vorig jaar positief testten is 160. Daar is sinds 9 april niks meer bijgekomen. 

Gemeente Ameland roept via social media op om thuis te blijven bij klachten en een test aan te vragen. Veiligheidsregio Fryslân verspreidt adviezen voor wie een bezoek aan de Waddeneilanden brengt.

Dinsdag 16 februari 2021 startte het vaccineren op Ameland. In totaal werden 465 eilanders geprikt; 75-plussers, zorgmedewerkers en bewoners van De Stelp en aanleunwoningen. Op 23 maart ontvingen zij hun tweede prik. Op 22 maart kreeg ook een grote groep 65-plussers hun eerste vaccinatie. Op 19 april kunnen zij hun tweede prik halen.

Medical Ameland is ondertussen begonnen met het aanbieden van sneltests voor mensen zonder corona-verschijnselen, die zeker willen zijn dat ze niet besmet zijn. Wie die verschijnselen wél heeft, moet zich bij de arts melden voor de reguliere coronatest.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *