Al meer dan 30.000 voor Clemenskerk

NES – Er is door de diverse acties al meer dan 30.000 euro opgehaald voor het herstelfonds Clemenskerk. De Clemenskerk in Nes brandde op 5 febrauri 2013 helemaal af. De Parochie besloot de kerk van bouwmeester Cuypers te herbouwen. Niet alle kosten worden vergoed door de verzekering en daarom zijn er diverse acties gestart om de kerk tot in de puntjes te herbouwen.

De Haantjes-actie van de Kardinaal de Jongschool in Nes bracht 2275 euro op, de huis-aan-huis collecte meer dan zesduizend euro. Oud ijzer uit de kerk leverde 1600 euro op en de actie Kaart voor de Kerk meer dan 820 euro. Op de bankrekening van de Clemensparochie werd door diverse mensen meer dan negenduizend euro gestort en de actie van Frits Kienstra, die leien beschildert met een afbeelding van de kerk, bracht tot nu toe € 3.344,14 in het laatje. In totaal komen alle acties voor de kerk over de 30.000 grens heen. De acties gaan gewoon door en het banknummer blijft open. Het tekort is geschat op een ton.

>>> lees hier over de Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *