AKO opent kiosk in terminal veerdienst Ameland

Holwerd – Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Dongeradeel opent vandaag een kiosk in de vertrekterminal van de veerdienst naar Ameland. Wagenborg Passagiersdiensten B.V. en AKO zijn daartoe een samenwerking aangegaan.
Met dit kleinschalige kioskconcept hopen beide organisaties de dienstverlening aan de bezoekers en inwoners van Ameland te verbeteren. Jaarlijks maken meer dan 500.000 mensen gebruik van de veerdienst op Ameland, waarvan het merendeel toeristen betreft.
De AKO biedt in de kiosk een ruim assortiment tijdschriften, kranten en boeken. Daarnaast worden andere wenskaarten, rookwaren, zoetwaren, frisdrank en serviceartikelen zoals strippenkaarten verkocht.
Beide partijen zijn een samenwerking aangegaan voor de periode van dit zomerseizoen. Bij succes ligt een uitbreiding naar andere veerdienstterminals voor de hand. De expertise van AKO als exploitant van winkels op treinstations en de luchthaven Schiphol hebben de firma Wagenborg hiertoe doen besluiten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *