Afvalcontainer op Engelsmanplaat

ENGELSMANPLAAT – Engelsmanplaat, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog met een hoge natuurwaarde voor de vogels, heeft een afvalcontainer gekregen. Deze afvalcontainer is bevestigd op de Wad-wachtpost de Kalkman en er is voor een ontwerp gekozen dat water en wind bestendig is. In de bak zitten herbruikbare zakken die je als bezoeker mag gebruiken voor het juttersafval en bij de vogelwachters kunt krijgen als ze op de wachtpost zijn. De vrijwilligers van de vogelwacht van Staatsbosbeheer zullen samen met de bemanning van de Krukel van de Waddenunit zorgdragen voor de afvoer van het afval.

Bewustwording natuurwaarden

Publiek, wadvaarders en wadlopers zijn zich de afgelopen jaren steeds meer bewust van het belang van een schoon Wad. Dit is een goed moment om als beheerder van dit gebied te zorgen dat er goede faciliteiten worden aangeboden om dit positieve gedrag te stimuleren. Het belang van natuurbehoud is groot. De Wadden staan niet voor niets op de lijst van Unesco Werelderfgoed. We moeten met elkaar deze status zien te behouden. Zwerfafval zorgt regelmatig voor verstrikkingen en sommige dieren kunnen de kleine delen voor voedsel aanzien, vaak heeft dit de dood tot gevolg. Daarnaast breken plastics onder invloed van weer en zon af tot micro en nanodeeltjes, door grote objecten op te ruimen voorkomen we dat dit in de natuur gebeurt.

Bron Staatsbosbeheer

lees hier het hele bericht op Boswachtersblog

lees hier meer over de Engelsmanplaat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *