Afke Boven presentator Journaal

LEEUWARDEN – Oud-Omrop Fryslân medewerker Afke Boven wordt de nieuwe presentator van het NOS Journaal. Dat laat Omrop Fryslân vandaag weten. Afke Boven (van Ameland) werkte acht jaar bij de Omrop in Leeuwarden.

lees hier het bericht op Omrop Fryslân

lees hier het bericht op de NOS

In Ameland InZicht magazine nummer 23 van twee jaar geleden staat een interview met haar met foto's van Jantina Scheltema. Via de VVV webshop is misschien nog een nummer te bemachtigen. De inleiding van het artikel, geschreven door Jeanet de Jong:

"‘In opperste staat van werkvreugde’. Zo is Afke Boven als live verslaggever, reporter, camjo, programmamaker en presentatrice regelmatig aan te treffen. Het meisje van Ameland staat nu voor de camera bij de regionale Omrop Fryslân, de Friese omroep. 

Daar kreeg ze de kans om programma’s te maken en te presenteren en die kans greep ze met beide handen aan. Dat was wat ze wilde. Ze werkt inmiddels 6 jaar bij de omroep en is in een team van collega-presentatoren een van de vaste gezichten van de Friestalige televisie."

bekijk hier Ameland InZicht magazine 23

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *