Admiraalsgroet van Haal an Antje

LIES TERSCHELLING – Roeisloep Delphine vertrok afgelopen donderedag uit Den Helder voor een tocht naar Eemshaven.  Vanuit de haven van Den Helder ging het naar de Cocksdorp op Texel, vrijdag zijn ze vertrokken naar Vlieland en zaterdag naar de steiger van Lies op Terschelling. De verslagen zijn te lezen op: http://wadroeien.blogspot.com/

Ysbrand de Jong van Hollum roeide mee. Hij schrijft zondag: “Gisteren heeft Sam mij met zijn bootje bij de steiger van Lies gebracht. Daar zou de Sloep aankomen. Door de harde wind hadden ze een uur vertraging. Ze werden door ons en onze zeer hartelijke gastheer, Klaas Pals op Terschelling verwelkomd.

Klaas stond klaar met een tractor en aanhangwagen en bracht ons, nadat we Sam uitgezwaaid hadden, naar het 2  km verderop gelegen dorp Lies. Daar werden we zeer welkom geheten door Hitty Pals met een heerlijk kopje koffie en een stukje boffert. We zijn door Klaas en Hitty bijzonder in de watten gelegd en het viel ons vanochtend dan ook zwaar om afscheid te nemen van hen.

Ook nu weer bracht Klaas ons weer bij de dijk met zijn tractor. Toen we over de dijk keken, stond de boot volledig droog, maar het water kwam zeer snel op en binnen een kwartier dreef de boot alweer. We vertrokken uiteindelijk om 8:15 uur. Er stond een stevige bries uit het Noordwesten. Regelmatig kregen we een onvrijwillige zilte douche. Tot aan het wantij verliep de reis voorspoedig. Daarna kregen we de vloedstroom fors tegen en de snelheid nam ook enorm af. De roeiers genoten van het uitzicht bij de zeehondenkolonie.

De vloedstroom sleurde ons richting Nes. Bij de Ballumerbocht werden we onthaald door de Haal an Antje, die ons tegemoet voer. Hierbij brachten ze de admiraalsgroet (alle riemen in de lucht). Om 13:00 uur meerden we af in de jachthaven van Nes en kregen een applaus van de roeiers van de Haal an Antje.”

Vanochtend 8.00 uur vertrokken ze richting Schiermonnikoog.

>>> lees hier meer over de Waddenexpeditie 2011

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *