Roeien rond Terherne

TERHERNE – Roeiteam Geen zee te Hoog! Roeide de laatste roeiwedstrijd van dit voorseizoen. “Een pittige race:” meldt Suzanne Rosema van Geen zee te Hoog! Met een stevige wind werd er over de sloten en het Snekermeer rondom Terherne geroeid.

Met startnummer 19 vertrokken de dames en stuurman om 12.18u in hun sloep Karakter op het water bij de Heerenzijlbrug. De ruim 19 km lange race gaat na het ronden van een boei in de Zoutepoel onder de brug door richting Akrummerrak, door de Meinesloot, om het Kameleoneiland heen en weer terug naar de Heerenzijlbrug. De route wordt voortgezet op het Snekermeer, waar via het paviljoen, de pier en het starteiland naar de Goïngarijpster poelen en weer terug naar de finish bij de Heerenzijlbrug geroeid wordt.

Het is een mooie route is, maar de roeisters en hun stuur hadden weinig tijd om van de omgeving te genieten. Door de stevige windkracht 5 was alle aandacht nodig om de riemen goed in het water te plaatsen en een goede slag te kunnen roeien.

Na ruim een uur zat het eerste deel van de race erop. Er werd opnieuw onder de Heerenzijlbrug door geroeid, waar ze enthousiast werden aangemoedigd door de dochter van één van de boegroeisters.  Dit gaf de roeisters weer nieuwe adrenaline om zich op te maken voor het door de wind zware, tweede deel van de race over het Snekermeer. Ook hier werden verscheidene damessloepen ingehaald. Na 2.20.06u roeien kwam Karakter al derde damessloep over de finish. Na handicapberekening bleek dit goed voor een achtste plaats in de Hoofdklasse.

Zaterdag 3 september is de eerstvolgende race voor Karakter: de Maasrace tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Op 17 september wordt er geroeid tijdens de Veerse Meerrace in Zeeland, 8 oktober wordt er gestreden in de Amsterdamse grachten tijdens de Grachtenrace en het seizoen wordt 5 november afgesloten met de wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden. Deze zomer wordt er stevig doorgetraind op de Waddenzee zodat er na de zomerstop weer gepresteerd kan worden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *