Activiteiten De Plaats week 2 januari 2023

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten van De Plaats

Maandag 2 januari inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 3 januari Boekenmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur 

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook lp’s, cd’s, dvd’s en curiosa te koop, vanaf 13.00 uur handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 3 januari Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur  

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. Muzikale begeleiding op Keyboard en bas gitaar. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Van harte welkom. 

Woensdagmiddag 4 januari Inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Donderdag 5 januari Filmavond – The Swimmers

The Swimmers zit verhaaltechnisch zo goed in elkaar dat je zou denken dat alles is verzonnen om een goede film te maken. Maar het verhaal van Syrische zussen Yusra en Sara Mardini, die zwemmend een boot vol vluchtelingen naar Europa brachten en het uiteindelijk tot de Olympische Spelen schopten, is echt gebeurd. Bijna net zo ongelooflijk als het feit dat de humanitaire crisis die de zussen – in tegenstelling tot vele andere vluchtelingen – overleefden, nog steeds voortduurt. Wie deze duistere waarheid weg kan slikken, mag zich opmaken voor een adembenemend mooie film over hoop, moed en zusterliefde. (recensie Filmtotaal)

Vrijdag 6 januari  De Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur 

Vrijdagochtend Stamtafel gesprek, vandaag gaat onze Pionierspredikant Sijbrand Alblas met jullie in gesprek over onderwerpen zowel lokaal of nieuws uit het land. 

Schuif gezellig aan om gezamelijke in discussie te gaan, de koffie staat klaar.

Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *