Activiteiten De Plaats van 24 tot en met 29 juli

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten in de Plaats

Iedere maandag en woensdag inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 25 juli Boekenmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur 

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook LP’s, CD’s, DVD’s en curiosa te koop, ook verkoop van handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 25 juli Sing-in  van 19.00 uur tot 20.00 uur  

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. Wisselende muzikale begeleiding door Johan op gitaar, Eeke op het keyboard en Sjirk op de bas-gitaar. Ook zullen er de komende weken meerdere muzikanten meespelen. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? neem deze dan gerust mee. Van harte welkom.

Woensdagochtend 26 juli Kinderochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur 

Iedere woensdagochtend kinderochtend met spel, muziek en verhaal. 

Tijdens de ochtenden is er van alles wat je kunt ruiken, proeven, horen, voelen en zien. Geschikt voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd.

Woensdagavond 26 juli Place to be van 19.30 tot 21.00 uur

Zin om gewoon even lekker zonder je ouders de tijd door te brengen? 

Dat kan bij Place to Be! Je bent welkom om spelletjes te spelen, voetbaltafel of gewoon lekker te hangen en te kletsen. Iedereen vanaf groep 7 is welkom.

Donderdagochtend 27 juli Stiltewandeling van 09.30 uur tot 11.30 uur

Neem op donderdagochtend de tijd om stil te staan. We laten ons inspireren door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur en komen daarna bij elkaar. We starten in De Plaats met koffie of thee en koek, en hier sluiten we ook af. 

Kosten: 5 euro p.p. Van harte welkom om mee te wandelen!

Opgave via 0519252221 of info@deplaats-ameland.nl

Donderdag 27 juli Filmavond '50 First Dates' aanvang 20.00 uur

Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

Vrijdag 28 juli De Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur 

Vrijdagochtend Stamtafel gesprek. Vandaag gaat onze Pionierspredikant Sijbrand Alblas met jullie in gesprek over de bevrijdingsdag.

Schuif gezellig aan om gezamelijke in discussie te gaan, de koffie staat klaar.

Woensdag 2 augustus Pas op de Plaats BBQ aanvang 17.00 uur

Gezellige gezamenlijke oer Hollandse Barbeque voor iedereen toegankelijk, elkaar ontmoeten en verbinden, hierbij zullen de kinderen ook hun eigen programma hebben in het teken van dieren uit de Bijbel.

Van harte welkom, voor de BBQ vragen wij een vrijwillige bijdrage.

Opgave tot en met maandag 31 juli. 0519-252221 of info@deplaats-ameland.nl 

Wilt u ons werk steunen, dit kan ook digitaal via de QR code, uw gift is van harte welkom.

De activiteiten staan ook in de agenda.

Ingezonden Mededeling – 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *