Activiteiten De Plaats van 1 mei tot 5 mei

HOLLUM – In Hollum op Ameland staat De Plaats, een Pioniersplek, zoals er vanuit de Protestantse Kerk Nederland meer pioniersplekken zijn ontstaan. De Plaats wil een plek van verbinding en verdieping zijn. Elke week staan er diverse activiteiten op het programma, voor jong en oud.

Activiteiten in de Plaats

Maandag 1 mei inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere maandagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 2 mei Boekenmarkt van 11.00 uur tot 16.00 uur 

Het is altijd gezellig bij de boekenmarkt. Naast boeken zijn er ook lp’s, cd’s, dvd’s en curiosa te koop, ook verkoop van handwerken van de knutselclub. En heeft u nog boeken, spelletjes of speelgoed over? Dan mag u dat gerust langsbrengen zodat wij iemand anders er weer een plezier mee kunnen doen.

Dinsdagavond 2 mei Sing-in van 19.00 uur tot 20.00 uur  

Iedere dinsdagavond om 19.00 uur zingen we liederen die bekend zijn op Ameland en daarbuiten. Muzikale begeleiding keyboard en  gitaar. Het is een ontspannen samenzijn. Loop gerust binnen, bespeel je een muziekinstrument of heb je een mooi gedicht? Neem deze dan gerust mee. Van harte welkom.

Woensdagochtend 3 mei Kinderochtend aanvang 10.00 uur

Deze kinderochtend staat ook geheel in het teken van de Bevrijdingsdag. We maken met z`n allen wat moois, luisteren naar een verhaal en genieten van de muziek. Alle kinderen met ouders of grootouders van harte welkom.

Woensdagmiddag 3 mei april inloop van 14.30 uur tot 16.00 uur

Iedere woensdagmiddag staan de deuren van De Plaats open voor wie behoefte heeft aan een gesprekje of een luisterend oor met een kopje koffie of thee. Stap dus gerust bij ons binnen. We hopen elkaar te ontmoeten.

Donderdag 4 mei Stiltewandeling van 13.30 uur tot 15.30 uur

Op deze 4 mei, de Nationale dag van Herdenking houden wij ook een stiltewandeling.

We laten ons inspireren door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur en komen daarna bij elkaar. We starten in De Plaats met koffie of thee en koek, en hier sluiten we ook af. 

Kosten: 5 euro p.p. Van harte welkom om mee te wandelen!

Opgave via 0519252221 of info@deplaats-ameland.nl

Donderdagavond 4 mei filmavond The Auschwitz Report aanvang 20.15 uur

The Auschwitz Report vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler, twee Slowaakse Joden die in 1942 naar Auschwitz zijn gedeporteerd en in 1944 weten te ontsnappen. Ze stellen een gedetailleerd rapport op over de systematische genocide. Maar is hun verslag niet veel te aangrijpend om waar te kunnen zijn?

Vrijdag 5 mei De Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur 

Vrijdagochtend Stamtafel gesprek. Vandaag gaat onze pionierspredikant Sijbrand Alblas met jullie in gesprek over de Bevrijdingsdag.

Schuif gezellig aan om gezamelijke in discussie te gaan, de koffie staat klaar.

Wilt u ons werk steunen, dit kan ook digitaal via de QR code, uw gift is van harte welkom.

De activiteiten staan ook in de agenda.

Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *