RSS
Zoeken

Actie voor De Welvaart

Geplaatst op: 10 april 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Er is actie in en om de Welvaart in Hollum. Naomi Mae Poppinga Zet de mogelijkheden op een rijtje en ondernemers kunnen zich melden. Wie de ontwikkelingen in de gaten wil houden kan zich ook melden bij de nieuwe Facebookpagina over De Welvaart.

Naomi Mae Poppinga: "Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rondom De Welvaart heb ik een Facebookpagina in het leven geroepen. Dit om een ieder die de ontwikkelingen rondom de Welvaart wil volgen regelmatig een update te doen toekomen. De Welvaart is een historisch pand met een prachtige geschiedenis en de huidige leegstand gaat velen aan het hart. Voor de een was het dé stamkroeg en van de ander misschien enkel een horeca onderneming. Er is weer een balletje gaan rollen en er wordt veel aandacht gegenereerd voor dit ooit zo goed bezochte pand. Hopelijk worden er nu zaken in gang gezet, wie weet wat de toekomst zal brengen?

Even voorstellen: mijn naam is Naomi Mae Poppinga, ik ben geboren en getogen op een boerderij in Beetsterzwaag. Ik studeer International Lifestyle Studies aan de Fontys te Tilburg. Deze naam omvat niet compleet wat de opleiding inhoudt: Concept Development & Trendwatching. Trends als in ontwikkelingen binnen de maatschappij waar bedrijven of personen door middel van concepten/conceptversterkingen/innovaties op kunnen inspelen. Vanaf februari jl. werk ik namens Bibitor aan mijn stageopdracht voor de Welvaart.

Wat er aan voorafging: nadat de laatste huurder het pand in deplorabele toestand had verlaten. Zes jaar lang heeft InBev, de huurder van het pand, tevergeefs gezocht naar een huurder die dit prachtige pand zou willen exploiteren voor een bedrag van +/- € 50.000 per jaar.

Ongeveer een jaar geleden ben ik naar Bibitor gestapt met de vraag of zij ergens in het noorden een (meewerk)stageplek voor mij hadden. En of zij mij die konden bieden! Op Ameland zou ik een project kunnen opstarten. Bibitor wilde mij de gelegenheid bieden om te kijken of ik vanuit een ander perspectief weer leven in De Welvaart kon blazen.

Vanaf dát moment is het balletje gaan rollen. Een balletje wat heeft gezorgd voor veel aandacht voor het pand, een nieuwe kijk op de huur(constructie) en nog veel meer. Er zijn nieuwe paden geopend die er eerst nog niet waren. Zo kunnen ondernemers nu hun plan inleveren en wordt er gekeken naar hoe de verhuurder hen het beste tegemoet kan komen wat betreft de huur. Verkoop is geen optie, verder is alles is bespreekbaar. Het is belangrijk dat de visie van een ondernemer aansluit op de visie van Bibitor en het onderzoek wat is gedaan betreffende een heropening.

Doel is om weer een mooi bedrijf in De Welvaart te krijgen. InBev beseft dat deze onderneming en ondernemer de tijd moet krijgen om weer rustig te bouwen. De huur zal dan ook rustig opgebouwd en opgebracht moeten kunnen worden en afhankelijk zijn van het plan.

Kortom, veel is mogelijk.

Tijdens de winkeliersvergadering was er enige onduidelijkheid over de huur. Daar heb ik het volgende antwoord op gekregen: 'Met Inbev hebben we besproken dat het belangrijk is dat er weer een echte horeca ondernemer in komt met liefde voor het pand en het eiland. Deze ondernemer moet weer de rust krijgen om het bedrijf weer op te bouwen. De welvaart beschikt over twee te verhuren kamers en twee kleine appartementen. Alleen deze kamers realiseren al snel tussen de 25 en 40.000 resultaat. Met Inbev hebben we besproken dat er eerst een huurvrije periode komt, zodat de ondernemer weer de kans krijgt om de zaak op te bouwen. Daarna moet de huur naar een niveau dat past bij een redelijke omzet die bij het bedrijf past.'

Er wordt geen definitief bedrag genoemd vanwege het feit dat ondernemers zich anders teveel op het genoemde bedrag gaan vastpinnen. Het doel is een mooi en goed bedrijf, de huur speelt niet de allergrootste rol. Alles boven de €0,- is mooi meegenomen voor Inbev, want de huur wordt wel aan Inbev betaald. Zij blijven dus wel een 'actieve' partij. 

Ik hoop dat ik zo weer voor wat duidelijkheid heb gezorgd."

tik De Welvaart in om meer over De Welvaart te lezen

bekijk hier de Facebookpagina

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?