Actie op Strand Ballum

BALLUM – Elk jaar schuiven de Vrienden van Strand Ballum schoon zand op het strand bij Ballum, zodat daar gerecreëerd kan worden. Sinds 2011 pakt een dertigtal vrijwilligers hun machines om schoon zand van de zandbank te halen en dat voor de duinen bij het strandpaviljoen te schuiven. Het wordt een speelstrand, geen badstrand. De situatie met zandhaak en geul vlak voor de kust maken het gebied minder geschikt om te baden. Het zand is er zwart en er ligt drijfzand. Het gebied heeft dan ook geen badstrandstatus. Maar gerecreëerd kan er wel en kinderen kunnen er heerlijk spelen. Als er maar schoon zand ligt en dat regelen de Ballumers al jaren zelf.

Om de kosten van de actie te dekken hielden vrijwilligers en kinderen van Ballum een week geleden een collecte langs de deuren in hun dorp. Het leverde dik duizend euro op (1065), waar de dieselkosten van kunnen worden betaald. Al het andere dat nodig is om deze actie te volbrengen (machines, apparatuur, koffie en broodjes voor de vrijwilligers) worden al gesponsord. Vandaag zijn de vrijwilligers weer met shovels en trekkers aan de slag op het strand, net als gisteren. 

Wie nog bij wil dragen kan geld in collectebus stoppen die bij de strandopgang staat.

Wie geld over wil maken kan dat doen op banknummer

  • NL50RABO 030 2000 216 
  • t.n.v. Stichting Recreatiecentra Ameland
  • o.v.v. Vrienden Badstrand Ballum


Met veel kleine (en ook grote) bijdragen van velen kun je in een gemeenschap prachtige dingen voor elkaar krijgen: Crowdfunding Ameland → hebt u ook een project? Bel, mail of schrijf en PA geeft er aandacht aan.

⇒ bekijk hier foto's van Ballum Beach 2011 – nogmaals 2011 – 2012 – 2014

lees hier meer over Beleefstrand Ballum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *