Actie: Laat De Stelp op De Stelp

HOLLUM – Heel veel Amelanders, bewoners van De Stelp en de aanleunwoningen incluis, voelen zich gepasseerd. Velen willen in het dorp blijven wonen en gruwen van het plan om het zorgcentrum te verplaatsen naar buiten het dorp. De politiek die over dit plan besloot heeft niet de moeite genomen Amelanders daar bij te betrekken. De keuze is om de centen gemaakt.

De huidige en toekomstige bewoners wonen veel liever in de nabijheid van het centrum van het dorp en in de buurt van de supermarkt en andere winkels, is een veel gehoord commentaar. Daarom staat een aantal Amelanders op. Ze willen een groep De Stelp op De Stelp formeren om actie te voeren tegen het onzalige plan van verkassen naar de Oranjeweg. Op 9 oktober is er een bijeenkomst voor alle inwoners van Ameland. Op die avond moet de actie concretere vorm krijkgen.

Wilt u bijdragen aan de actie, zorg dan dat u aanwezig bent. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, kom dan 9 oktober naar De Stelp.

Kom vooral allemaal, bewoners van De Stelp, bewoners van aanleunwoningen, toekomstige bewoners en eilanders die nog jong van lijf en leden zijn, maar die als ze oud en hulpbehoevend zijn, in het dorp willen zitten en niet aan de rand. Verder is de avond voor iedereen die begaan is met het verzorgingstehuis.

De agenda van de avond is nog niet helemaal vastgesteld. De hoofdonderwerpen zijn: 'Wie wil zich inzetten om de kar in beweging te krijgen' en 'Hoe gaat dit tij gekeerd worden'.

lees hier het ingezonden stuk van Wim de Boer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *